Skip to content

Una ‘perroflautada’

#aritmetica20N, ahir al matí, era trending topic al Twitter, a Espanya. De mortal a mortal, això vol dir que era la qüestió més comentada pels piuladors ‘.es’. A les 11 del matí, un tal @fanetin, pseudònim virtual d’un altre tal Stéphane M. Grueso, amic del moviment #15-M, ens explicava que #artimetica20N és “la última perroflautada colectiva”, un “cálculo matemático del voto útil para romper el bipartidismo”, i ens convidava a visitar el blog aritmetica20n.wordpress.com, on s’explica de què va tot això. Anem-hi, doncs.

Objectiu: “col·lapsar el monopoli de PP, PSOE i CiU i impedir que el PP governi per majoria absoluta”. Com? Doncs, “en cada circumscripció electoral, votarem el partit més fort que no sigui ni PP, ni PSOE ni CiU. No es tracta de votar el partit que ens agradi una mica o ens desagradi menys, sinó de fer que es barallin entre ells”. Amb això somnien que als partits majoritaris “no els surtin els números”, per tal de “mantenir-los ocupats pactant entre ells, mentre nosaltres seguim amb la r-evolució (sic)”.

De manera que a la web hi adjunten una taula on s’especifica què cal votar a cada circumscripció per fer viable aquesta teoria: en el cas de Girona, l’#aritmètica20N recomana votar la coalició que encapçala ERC i, com a segona opció, la que lidera ICV. A Astúries, la prescripció seria votar el FAC d’Álvarez Cascos (ups!), a León, UPyD, i a Sòria, EQUO, per posar altres exemples.

Molt probablement els defensors d’aquesta teoria encerten quan la qualifiquen de “perroflautada”. Però ahir, a la xarxa, n’hi havia uns quants de rastaflautes queixant-se de moltes coses, a un ritme d’uns 1.000 tuits per hora. No és cap barbaritat, ni molt menys, però tampoc és una xifra insignificant. No ho és gens.

Aquests dies hem tornat a veure el sol i les tempestes, gràcies a Déu, han anat afluixant. Però, compte, la mala maror de fons al país dels 5 milions d’aturats és aquí per quedar-se. Que no ens acabi amarant els peus i agafem un bon refredat tots plegats.

Diari de Girona

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: