Skip to content

Enemics de l’SGAE

L’escriptora, periodista i artista saltenca Bel bosCk és el Jack Sparrow de la campanya del #20N a Girona: És la cap de llista del Partit Pirata. Broma fàcil, sí, de fet facilíssima; doncs haver escollit un altre nom.

Feta la gràcia i l’aclariment, qui són, què fan i què volen aquests pirates? Cinc idees bàsiques al seu ideari: Una, preservar la presumpció d’innocència i llibertat d’expressió dins i fora d’Internet. Dues: defensa a ultrança de la societat de la informació, garantint l’accés universal a la xarxa de xarxes i potenciant l’administració 2.0. Tres: no criminalitzar el lliure intercanvi de continguts culturals sense ànim de lucre a la xarxa. En altres paraules: SGAE i llei Sinde, aneu a fer punyetes. Quatre: eliminar les patents de software de l’Ordenament Jurídic. I cinc: “democràcia directa”, que vol dir garantir la participació efectiva dels ciutadans en la presa de decisions dels Governs. Com? Via votacions a Internet, l’eina que tot ho permet (així han confeccionat el programa electoral).

Són uns il·luminats, aquests pirates, que no parlen ni de l’atur, ni del ditxós Corredor Mediterrani que tot ho ha d’arreglar, ni de les #retallades, ni del vídeo del PSC? O són uns visionaris i d’aquí uns anys els tindrem voltant i votant per les institucions del país com uns més del sistema que tot ho fagocita? Fa de mal dir, però aquest moviment ciberpolític té dos eurodiputats a Suècia, bressol dels barbablaves del segle XXI. A Alemanya, els pirates tenen 50 regidors repartits per diversos ajuntaments i a Catalunya n’hi ha dos: un a Sant Fruitós del Bages -on van treure el 16,1% dels sufragis-, i un a Santa Coloma de Gramenet. En ambdós municipis s’hi van presentar en coalicions d’esquerres. Així mateix, en les eleccions autonòmiques del 2010, 6.500 vots i escaig van anar a parar al Partit Pirata, 574 dels quals eren de Girona.

Desenganyem-nos: Per a la majoria dels mortals votants, els pirates parlen en xinès. Què volen dir amb això de les patents? I amb allò de l’administració 2.0? Què s’han pensat?

Fa dos dies només quatre il·luminats sabien què caram era un hashtag. ‘Pirata’ és més fàcil de pronunciar.

Diari de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: