Skip to content

Duran i Eva

“Què va ser abans, l’ou o la gallina? Va ser en Duran”, piulava, dimarts, en @rogergombau, portaveu de les JERC d’Hostalric. Finalment, després de 12 dies veient com PP i PSOE es passaven la pilota del #20N, el candidat de CiU a la presidència del Govern espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, s’erigia en protagonista de la campanya, no de la manera que ell hauria volgut i probablement tampoc en l’escenari que hauria volgut. 😦

Sí, #durandiputatdesde1979 era, a Espanya, el tema del moment al Twitter (tot i que no va ocupar l’escó fins el 1982). Al llarg d’un dia, centenars de piulades van competir en ocurrència i sentit de l’humor per donar fe que el cap de cartell de CiU du moltes primaveres agafant el pont aeri i dormint en hotels madrilenys, entre ells el Ritz.

La febre tuitera per aquest personatge arrencava dilluns a la nit, quan l’@OriolJunqueras, d’ERC, va comentar, en un acte electoral a Mollet, que el 1979, quan ell estudiava primària, en Duran “ja era diputat”. Hores després, un altre càrrec republicà, el diputat @perearagonès llançava una pregunta: “On éreu quan Duran començà a ser diputat?”.

Respostes, mil: “Quan en Duran va entrar de diputat els meus pares no es coneixien”, recordava l’@edugonzalez (Eduard González). “Duran ja era diputat abans que l’Indiana Jones trobés l’arca perduda” (@fonamental, Javier del Campo). “Barrio Sésamo, Alien i Duran es van estrenar alhora” (@mire_bel, Mireia Bel). Patapam! Més estopa: “Quan Duran era diputat, es construia el primer aqüeducte” (@carlosaz77, Carlos Aznal). “Des que és diputat s’han creat 14 nous estats a Europa” (@MarinaSagarra). I més: algun incrèdul, fins i tot, s’atrevia a posar en dubte la teoria del Gènesi: “Duran i Eva”, tuitejava l’@Arnau_Sanz. :O

En fi, que “a este paso la solución para sacarle del hemiciclo será que Catalunya se independice”, deia en @RodriguezPPedro (Pedro Rodríguez). Va, “no sigueu kbrons, tothom es mereix una 33a oportunitat” (@lluisgibert). Vols dir? De fet, tens raó: les enquestes li donen desenes de milers de vots.

Diari de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: