Skip to content

Duran i Eva

“Què va ser abans, l’ou o la gallina? Va ser en Duran”, piulava, dimarts, en @rogergombau, portaveu de les JERC d’Hostalric. Finalment, després de 12 dies veient com PP i PSOE es passaven la pilota del #20N, el candidat de CiU a la presidència del Govern espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, s’erigia en protagonista de la campanya, no de la manera que ell hauria volgut i probablement tampoc en l’escenari que hauria volgut.😦

Sí, #durandiputatdesde1979 era, a Espanya, el tema del moment al Twitter (tot i que no va ocupar l’escó fins el 1982). Al llarg d’un dia, centenars de piulades van competir en ocurrència i sentit de l’humor per donar fe que el cap de cartell de CiU du moltes primaveres agafant el pont aeri i dormint en hotels madrilenys, entre ells el Ritz.

La febre tuitera per aquest personatge arrencava dilluns a la nit, quan l’@OriolJunqueras, d’ERC, va comentar, en un acte electoral a Mollet, que el 1979, quan ell estudiava primària, en Duran “ja era diputat”. Hores després, un altre càrrec republicà, el diputat @perearagonès llançava una pregunta: “On éreu quan Duran començà a ser diputat?”.

Respostes, mil: “Quan en Duran va entrar de diputat els meus pares no es coneixien”, recordava l’@edugonzalez (Eduard González). “Duran ja era diputat abans que l’Indiana Jones trobés l’arca perduda” (@fonamental, Javier del Campo). “Barrio Sésamo, Alien i Duran es van estrenar alhora” (@mire_bel, Mireia Bel). Patapam! Més estopa: “Quan Duran era diputat, es construia el primer aqüeducte” (@carlosaz77, Carlos Aznal). “Des que és diputat s’han creat 14 nous estats a Europa” (@MarinaSagarra). I més: algun incrèdul, fins i tot, s’atrevia a posar en dubte la teoria del Gènesi: “Duran i Eva”, tuitejava l’@Arnau_Sanz. :O

En fi, que “a este paso la solución para sacarle del hemiciclo será que Catalunya se independice”, deia en @RodriguezPPedro (Pedro Rodríguez). Va, “no sigueu kbrons, tothom es mereix una 33a oportunitat” (@lluisgibert). Vols dir? De fet, tens raó: les enquestes li donen desenes de milers de vots.

Diari de Girona

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: