Skip to content

El perdó del caçador

El caçador, caçat, demana perdó a les víctimes vives, al·leluia!, que són els familiars de les quatre víctimes mortes que va deixar tal dia va fer un any, a la Canya, a la Garrotxa. No hi érem, per sort, al judici, ni tampoc, per divina providència, el dia que en Pere Puig va descarregar la seva ira de Belcebú rural contra dos constructors pare i fill, i, uns minuts més tard, contra dos treballadors d’una caixa. Qui sap si quan disparava posava la mateixa cara de circumstàncies amb què aquests dies ha anat apareixent, telenotícies rere telenotícies, a la tele. Qui sap.

A l’últim minut, l’assassí confés que ha esquivat les preguntes de la Fiscalia i les acusacions dia sí i dia també, en virtut d’una estratègia de defensa ben legítima i legal, segur, però tan o més inconsistent, parla. Al final del judici, el criminal reconegut es dirigeix a les víctimes vives per demanar-los disculpes. Deu segons, el Llucifer amb escopeta i quatre cabells blancs que es diagnostica bogeria per escurçar la pena, els dedica deu fugaços segons.

Disculpes demanades, el pistoler a qui li agradava vestir-se de xèrif es passarà de 30 a 80 anys a la garjola, en funció de si guanyen les tesis de la defensa o les de les acusacions. “Proclamo la seva culpabilitat, però també demano una pena correcta”, llegíem a www.diaridegirona.cat que deia l’advocada defensora. Correcta per a qui? Per als morts? Per als vius mig morts que han conegut la fúria d’aquest Satanàs de poble oficialment penedit? Correcta per a ell, el monstre?

Defensar un assassí com en Pere Puig és la prova del nou per a l’advocat. És un test per a les entranyes, els escrúpols, l’insomni i la secreció de bilis. La llei també ampara el malèfic i el mal d’estómac es deixa a casa; perquè tothom, per injust que sembli, mereix una defensa almenys tan correcta com la pena. Oi?

Diari de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: