Skip to content

Teories imbècils

La teoria de l’imbècil (Curbet Edicions) és el nou descendent literari del fèrtil Pep Prieto, que al Twitter se’ns presenta com a periodista, presumpte escriptor, pare vocacional i cinèfil malaltís. La novel·la s’erigeix com una anada d’olla molt consistent, defensada amb gràcia i gens mancada de classe. La sinopsis: un corresponsal parlamentari que treballa en un mitjà digital descobreix que té el poder de fer realitat allò que escriu. I a partir d’aquí, la troca, que no revelarem, s’embolica que fa fort.

S’imaginen tenir aquest poder? Què escriuríem els imbècils del món mundial? Un clàssic fàcil: compraríem un número de la grossa de Nadal i, en comptes de demanar que toqués al cul del món, o sigui, Grañén, ens posaríem a teclejar, més o menys: demà em tocarà la grossa a mi, íntegra (i pensaríem, sense escriure-ho: els demés que es fotin). Un (u)tòpic: que hi hagi pau al món. Un altre clàssic: que aquella rossa d’ulls blaus i pits grossos es fiqui al llit amb mi. Més: poder volar; ser invisible; jugar a futbol com en Messi; tenir salut; cantar com en Bono dels U2; ser més guapo que en Brad Pitt; ah,i fornicar molt.

I què faria un president, amb aquest poder? Posem-nos, amb il·lusió, en la pell de l’Artur Mas: que s’acabi la crisi, per l’amor de Déu! Un pacte fiscal com una catedral. Que en Mas-Colell faci un curs d’oratòria, ni que sigui a distància, i es talli els cabells. Que els socialistes perdin totes les eleccions que queden. I, in-de, in-de-pen-dèn-ci-a!

I en Rajoy? Primer: que no em truqui la Merkel, que no em truqui que em fa por! Segon: que s’acabi la crisi, però sense passar-se que una mica de mal rotllo sempre va bé. Tercer: I una merda el pacte fiscal!
Quart: Que els socialistes perdin totes les eleccions que els queden, eh Artur?. I cinquè: una, grande y libre.

En fi: cada imbècil, en el sentit literari de la paraula, amb el seu tema.

Diari de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: