Skip to content

De niqabs i de punyetes

Es veu que a Lloret de Mar no és estrany veure pel carrer gent que passeja amb el casc integral posat, d’altres que van amunt i avall amb un passamuntanyes al cap i moltes, moltes però que moltes dones que surten al carrer guarnides amb el niqab (vel integral) i disposades a assaltar bancs, robar bolsos, segrestar nens i, si tenen un mal dia, a posar bombes en nom d’Alà. L’amenaça és tal que l’Ajuntament, el garant dels drets de la majoria a cara descoberta, s’ha vist obligat a promulgar una ordenança de civisme i convivència que, en l’article 39, preveu sancions de fins a 750 euros per a l’infractor “en cas que persistís en la seva actitud” en tapar-se el rostre.

Amb aquest plantejament el Consistori fa contents els que volen que Catalunya sigui només pels catalans, oi Josep Anglada?, perquè, sota els eufemismes de la seguretat, els cascos i els passamuntanyes s’hi amaga un pòsit de resistència cap a una certa cultura i una determinada religió. Vaja, que Lloret es posa al nivell de Lleida i el Vendrell, municipis on no tothom hi és benvingut perquè tampoc s’hi pot passejar amb niqab ni en burka tranquil·lament. Ara bé, a can Romà Codina les dones que per creença religiosa, per tradició, per cultura o qui sap si obligades per les seves famílies duen niqab podran sortir al carrer per Carnestoltes. Aquell dia tindran butlla normativa i podran disfressar-se tal com han fet sempre.

De passada, l’ordenaça cívica, que tal com explicava el Diari de Girona (11-01-2012) encara és en fase de projecte, combatrà la prostitució i el consum d’alcohol al carrer, amb multes que arribaran fins als 3.000 euros. Farà bé la policia local de concentrar-se en el bevedors compulsius, aris molts d’ells i que, a cara descoberta, fan el que els rota pels carrers quan arriba la calor, perquè, la resta, cascos, passamuntanyes i niqabs, són punyetes.

Diari de Girona

Anuncis
One Comment Post a comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. KOZZAK » Archive » Creuant dades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: