Skip to content

#siberiana2012

Extra! Extra! Notícia! Per una vegada -per una de sola!- la saviesa popular està equivocada: no, la dita que sosté que mai no plou a gust de tothom, no funciona. La bona, la que no falla, diu: Mai no neva al gust de tothom. La prova n’és la #siberiana2012 (etiqueta amb què s’ha batejat al Twitter aquest temporal menys rabiós del previst).

Les declaracions d’aquests dies dels responsables de la seguretat del govern dels millors gairebé traspuaven passió per la neu, desig d’onada de fred, delit per una glaçada de dimensions històriques: Que ningú no es mogui perquè s’acosta l’apocalipsi en versió freda. Tothom quiet. Escoles a estones obertes i a estones tancades. Sobretot no agafeu els cotxes. Ai que ve la #siberiana2012! I al final, només alguna carretera tallada, alguns problemes elèctrics i, en resum, fred al mes de febrer, un ambient que no ens hauria de resultar tan estrany. Quin fiasco de nevada, tu.

A Catalunya els temporals d’hivern sempre són un maldecap per al govern. La història ens demostra que mai no l’endevinen: quan posen tot el país en tensió, la neu gairebé passa de llarg; quan es relaxen, patapam!, la nevada del segle i la nació col·lapsada. I això, temps al temps, continuarà passant perquè la Mare Natura, afortunadament, es resisteix a cedir als humans el control absolut sobre totes les coses.

Un consell, ben modest: com que els homes del temps –pobrets!-, els governs i la mare del Tano sempre aniran errats en les previsions, pels segles dels segles, fem com en Frank Sinatra: deixem que nevi, deixem que nevi i deixem que nevi. Prenguem-nos-ho amb calma, amb bon humor, perquè el (mal)temps dirà, en funció de com bufi el vent. “Confirmado: hace frío, piulava al Twitter, ahir, l’Andreu Buenafuente. Aquesta és l’actitud. A-ques-ta és l’actitud.

Diari de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: