Skip to content

Salt i Girona

Passen anys i governs i canvien els colors polítics, però les inèrcies i actituds, un punt massa perverses, són les mateixes: Girona es guai, #enamora i #emociona, i Salt es el pati on tot hi cap, l’habitació dels mals endreços de la ciutat 10 de catedral imponent, pedres històriques i turistes de qualitat.

Ara resulta que a Girona no volen que els TGV que passaran de llarg de la petita urbs immortal circulin pel seu subsòl. Els volen fer passar per Salt, paral·lels als vuit carrils d’autopista. Sí, vuit!

Amb bon criteri l’alcalde Torramadé ha dit que ni parlar-ne, que ja n’hi ha prou de tanta tonteria. Girona va esgargamellar-se anys i panys per reclamar que el TGV esbudellés les entranyes de la capital de les coses bones. Doncs ja el tenen, i per molts anys.

Per a la gent de Salt serà fantàstic poder anar fins a la ciutat de les postals de l’Onyar, agafar-hi un tren altament veloç i plantar-se a Madrid o París en unes poques hores. Per la gent de Salt serà perfecte no haver de conviure amb els tremolors de terra que puguin provocar els combois bala. Tampoc no hauran de suportar el tràfec de viatgers i turistes. Ni tampoc no els haurà tocat patir la tortura de les obres.

Per una vegada, per una sola, els maldecaps hauran estat gironins. Volien TGV, doncs ja el tindran. I haurien d’estar contents per tots els beneficis que aquesta infraestructura espanyola portarà al bressol de la bandera catalana més gran del món. Felicitats, veïns, perquè el TGV serà vostre. Però que sigui tot vostre.  Tot, tot, tot vostre. A veure si d’una vegada trenquem inèrcies i actituds un punt perverses, que ja fa massa temps que el pati del costat us consent massa solidàriament els vostres “capritxets”.

Diari de Girona

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: