Skip to content

Espanya caca

Els regidors de la CUP de Gironaduien escrit al front que tard o d’hora presentarien una moció a favor de declarar la ciutat insubmissa fiscal. Espanya caca una altra vegada, vaja. Els del PP portaven tatuat al braç dret -sempre el dret!- que quan arribés l’hora de votar un text d’aquesta (in)transcendència farien una botifarra de pagès com una catedral de dimensions obscenes, com la de la ciutat. Menys previsibles van ser els d’ICV, ecosobiranistes no se sap massa ben bé a sant de què, votant a favor que la Immortal no pagui més impostos a Espanya. Una nova exhibició de focs d’artifici en nom de la santa pàtria. I a Madrid tremolen.

Per no prendre mal, convergents i socialistes, els dos grans, van abstenir-se: ni sí ni no. Els primers, sobiranistes de bandera, argumenten que la insubmissió no s’ha de plantejar fins que fracassi el pacte fiscal que proposa el president Mas, si és que fracassa. Si això acaba passant, llavors sí, cridaran ben alt: Espanya caca! El que defensen els regidors de CiU a Girona, però, no val a Berga ni a Arenys de Munt, on els seus homòlegs han dit sí, volem ser insubmissos i no pagar ni un euro més al Madrid de l’espoli. Els socialistes, federalistes fins al moll de l’os, també van fugir d’estudi, a diferència dels seus companys de Berga, que tot i tenir mèdul·la federal, fa un mes van dir sí a no pagar més impostos a Hacienda somos todos. Berga is different; Espanya, caca; PSC de Girona n/s n/c.

Promoure la insubmissió fiscal de Girona és tan respectable (?) com inútil. Xiular i mirar cap a una altra banda mentre això passa és trist, sobretot venint d’on vénen les abstencions: de partits partits. Tot plegat haurà servit per mantenir l’erecció indenpendentista un parell de dies més i per mesurar el coratge polític de cadascú. En això, alguns van coixos i Espanya, com sempre: caca. Girona emociona.

Diari de Girona

Foto: Eduard Sanromà

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: