Skip to content

Fills de Déu

L’Ajuntament de Salt i la Generalitat saben que Déu a tots ens estima: als qui hi creuen, als qui viuen la fe amb indiferència i als qui no ens el creiem ni mig minut. Sota el prisma catòlic tots som fills seus, ens agradi o no, oi Ratzinger? Per això la nova escola Pia, que creu, és rebuda amb els braços oberts en un municipi on el recursos educatius són els que són: justets, sobretot els públics.

Més ràpid que ningú els escolapis han obtingut uns terrenys municipals. S’estaran un parell d’anys en barracots davant de l’Espai Gironès i, passat aquest tràngol, estrenaran nou edifici no se sap ben bé on. L’escola Pia no ve a Salt a fer negoci ni a evangelitzar la divina paraula. Ve a ajudar els que estan més fotuts i per això rebran amb els braços oberts els nens de famílies pobres; programaran moltes activitats extraescolars per cohesionar el poble; obriran una ludoteca i una mediateca a tothom qui vulgui; organitzaran un esplai els dissabtes, casals els estius i impartiran formació per adults.

Arriben amb bona fe, doncs, la mateixa que practiquen les institucions, que ens juren que darrera l’escola Pia no hi ha voluntat d’apostar per un model d’ensenyament elitista, que no serà un nou gueto blanc i que no existeix cap ànim de deixar l’escola pública de la mà de Déu. És més, ens recorden que als fills d’Alà, tant nombrosos a Salt, se’ls obre una porta més; als joves sikh seguidors del Gurú Nanak, també; i als ortodoxos, i als súbdits de l’infidel Mao Zedong.

Ajuntament i Govern no enreden perquè, com a fills de Déu, alguna vegada hauran llegit el Salm 15 de l’Antic Testament,que diu que només podrà viure a “la muntanya sagrada” aquell qui “obra honradament i practica la justícia, diu la veritat tal com pensa (…)”. I acaba: “El qui obra així, mai no caurà”. Oi que no?

Diari de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: