Skip to content

Jo amnistio

Ja la tenim aquí, la tercera amnistia fiscal de la democràcia (!?) espanyola. En Felipe González té l’honor d’haver impulsat les dues primeres, el 1984 i el 1991, que devien ser molt d’esquerres. Ara, des de la dreta dreta, en Mariano Rajoy predica i defensa el tercer capítol d’aquesta novel·la fausta per als rics i infausta per als pobres. Diu en Mariano: estafadors i evasors d’impostos, no patiu, que el (des)Govern us perdona els pecats. Porteu-nos els vostres diners negres com el carbó, i qui sap si tacats de sang i/o altres fluids, que us els rentarem amb Colón i quedaran blanc nuclear. “Busque, compare, y si encuentra algo mejor, cómprelo”.

Amb la crisi, tot s’hi val, i amb la majoria absoluta, encara més. I si la Merkel no es queixa i la resta d’Europa no en diu pestes, apa, el (des)Govern a blanquejar diners com un desesperat passant-se la Constitució pel folre i refregant-se l’ètica més elemental per les parts més (in)nobles. I que ningú no es queixi, diu el president virtuós impulsor d’honorables polítiques, perquè estem davant d’una mesura “justa” i “a cap espanyol de bé li pot molestar un pla contra el frau”.

Quins ppebrots! Sí, davant de posicionaments d’aquest nivell no queda altre remei que recórrer a la literatura de Jaume Cabré per respondre amb la contundència necessària. En la seva darrera obra mestra, “Jo confesso”, aquest premi Nobel in pectore duplica les consonants de les paraules -habitualment renecs- quan els seus personatges les pronuncien amb cert èmfasi.

Com renegaria l’Adrià Ardèvol, el protagonista del llibre de capçalera, si li plantessin als morros una aministia fiscal com la del PP? Mmerda de mesura! Ddesgràcia de governants! Bbergants de la política! Ccòmplices de la màfia! Bbandits amb corbata! Esppeculadors oficials! Ccínics de naixement! Mmisèria de país! Pputa Espanya!… diria l’Adrià.

Diari de Girona

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: