Skip to content

Sant Jordi 2012

(Aquesta setmana vaig desfassat, però, ja ho sabeu: val més tard…)

Torna el dia que, malgrat el que digui el calendari oficial, el que parla del 20 o el 21 de març, marca l’inici de la Primavera: el 23 d’abril, Sant Jordi, el dia de la rosa i el llibre, dels enamorats, de gentades al carrer i paradetes per tot arreu. A 48 hores de la festa de les lletres més popular toca fer pronòstics. Qui guanyarà el Sant Jordi més en crisi que hem viscut des de fa anys i panys?

Com que s’admeten apostes i són de franc -obrim parèntesi: Eurovegas encara és una entelèquia, però d’apostar els catalans en sabem molt abans que nasqués el messies Adelson; ara, altra cosa és si històricament hem tingut prou intuïció per destriar el cavall guanyador dels perdedors, tanquem parèntesi-, les fem.

Seria positivament simptomàtic que els lectors d’aquest país petit, a manera de declaració d’intencions, s’abraonessin sobre els taulells de llibreries i parades per arreplegar títols de tall optimista: comprar “365 dies per canviar la teva vida”, d’en Francesc Miralles, vindria a dir: a mi, la crisi, plim. Podria significar el mateix decidir-se per “El valor d’emprendre”, de la Maria Batet i en Francesc Torralba, un llibre optimista sobretot en el subtitular: “El futur és d’ells”.

Però, en un dia en què el text és el més important, el context convida pensar que, d’alegries, ben poques. Aquest Sant Jordi 2012 fa més comprar llibres que ens recordin “Quan érem feliços” -és el títol de la història que ens proposa en Rafel Nadal-, o fins a quin punt som “Carn de canó”, com diu la Donna Leon. Títols que ens facin adonar que ens hem quedat “Amb una mà al davant i l’altra al darrere”, com els passa als Ransome, els protagonistes de la novel·la d’Alan Bennett. Tanca la banca. L’aposta és damunt la taula. Sant Jordi dirà, amb el permís de la crisi.

Diari de Girona

(Foto: Fadzly )

Anuncis
2 Comments Post a comment
  1. Pepa, acaba de perdre el Barça i jo sóc culé, així que “Quan érem feliços” em sembla un títol cruel ara mateix… Bromes a banda, tothom diu que és un gran llibre! Gràcies per lincar-lo a Nosaltresllegim!

    24/04/2012
    • Perdoneu el retard, però no he tingut massa temps per dedicar-me al bloc, aquests dies. Sí, el títol pot semblar cruel, i ara que ha plegat en Guardiola, més. Precisament, l’article que penjaré avui parla del guirigall que s’ha muntat arrel de la seva sortida del Barça. Moltes gràcies pel comentari i molta salut! I lectura!

      05/05/2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: