Skip to content

El país imaginari

Mini Cooper

Rodrigo Rato -Estona a l’edició catalana de La Vanguardia. Maleïts traductors automàtics!- va rebaixar-se el sou per força, fa poc, a 600.000 euros anuals. No els cobrarà tots -o sí?-, perquè l’han fet fora de Bankia, entitat acabada de nacionalitzar al més pur estil vídua de Kirchner. #etfelicitofill, li va dir en Rajoy a en Rodrigo, que l’any passat va guanyar 2,3 milions i que pot estar tranquil, ja que algun banquer bona persona, empresari modèlic o polític amb vista valorarà la seva capacitat de gestió contrastada.

Florentino Pérez, constructor voraç, mecenes d’en José Mourinho The Special One i admirador d’en CR9 que guapo que sóc, mana en una empresa gran, ACS, que deu 9.000 milions i que el New York Times, tothom de genolls i amén, posa com l’exemple de com no s’han de fer les coses; un ajuntament de Guadalajara, amb dos pebrots, ha demanat un termini de 7.058 anys per pagar els deutes, i un conseller d’Extremadura, aquest amb dos ‘coions’, ens ha dit a la cara que feia de metge a Portugal les hores lliures.

En Pedro de Armas, regidor d’un poble de Lanzarote, fa cinc mesos que no va a la feina perquè ha navegat fins a Martinica amb el seu veler. Mentre no torna, els veïns li han pagat els 1.200 euros que s’ha gastat fent servir el mòbil.

L’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, ja treballa amb la seva germana, que fa quatre dies que és auxiliar administrativa després d’haver quedat tercera en unes oposicions. Ho diu la Bíblia, oi, que els últims seran els primers?

Això és xauxa, que segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans vindria a ser el “país imaginari on hom tindria tot el que desitja”. Som un país-regne-invent de ficció i per molts anys: aquí tothom pot fer el que vol, excepte deixar de pagar el peatges d’Abertis, catalana fins al moll de l’os. Qui #novulguipagar, tastarà el bat d’en Felip Puig. Imaginàriament, volem dir.

Diari de Girona

(Foto de…)

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: