Skip to content

Garatge Al·là

Londres, capital capital, té la una de les mesquites més grans d‘Europa, la London Central Mosque, amb capacitat per a 4.500 fidels. Construïda als anys 40 i remodelada a mitjans dels 70, acull un centre cultural islàmic amb una bliblioteca plena amb més de 20.000 referències. Tòpic pulveritzat: els musulmans, a banda de proclamar yihads i cordar-se cinturons de goma-2, també llegeixen, ves per on. També hi ha grans mesquites a Nova York, Berlin, Brussel·les, Viena, Uppsala (Suècia), París i Madrid, per citar exemples.

A Catalunya, no. L’Ajuntament de Barcelona fa anys que diu que en farà una, però la realitat és que la Unió de Centres Culturals Islàmics té censats 70 centres de culte a Mahoma, la gran majoria de butxaca, ubicats en baixos d’edificis.

És previsible que, al llarg dels propers mesos, aquesta xifra creixi, ja que està previst que dilluns el ple de Salt, bressol de cultures, aprovi un nova modificació normativa que tolera l’obertura de noves mesquites-garatge -micro mesquites, en diuen alguns- al centre del municipi, allà on s’hi concentra una elevadíssima proporció de ciutadans que adoren déus poc nostrats.

Malgrat que ningú no ho diu ni clar ni català, s’intueix que la possibilitat que s’obri un temple islàmic de grans dimensions al polígon Torre Mirona es dilueix definitivament. L’Ajuntament no vol que la zona industrial esdevingui un parc temàtic (sic.) de religions forànies invasores, perquè sap que la imatge de minarets perfilant el nou skyline del poble provocaria massa mals de panxa i la conseqüent diarrea electoral.

Que resin els musulmans, per tant, en garatges reformats i que ho facin en petit comitè, per allò que si són molts fan soroll i empipen els autòctons de pell blanca i fina. Al·là, aquí, no el volem gran i al pas que anem, no permetrem que mai ho sigui. Sempre li quedarà Londres; o Uppsala.

Diari de Girona

Foto: Moonlight Mini, d’Owen B.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: