Skip to content

Lebensborn

L’eugenèsia, del grec ‘ben nascut’, és una teoria que postula que la constitució genètica dels humans es pot perfeccionar mitjançant el control de la seva reproducció. Plató, clàssic de clàssics, va suggerir les primeres tesis eugenesistes, però va ser l’antropòleg anglès Francis Galton, qui, inspirant-se en el pensament de Charles Darwin, va plantejar la versió moderna d’aquesta teoria l’any 1865.

Els partidaris de l’eugenèsia defensen polítiques específiques per detectar els defectes genètics dels individus d’una comunitat i, en base a criteris més culturals que científics, proposen intervenir. Al llarg de la història, en nom d’aquesta manera de pensar, s’han aplicat, per exemple, controls de natalitat, avortaments selectius, esterilitzacions forçoses, segregacions racials i fins arribar a l’extrem nazi dels genocidis.

L’eugenèsia nazi va liderar-la l’associació Lebensborn, que dirigia el líder de la SS Heinrich Himmler. L’objectiu: expandir la raça ària per Europa i borrar del mapa totes aquelles persones que tenien “una vida indigna de ser viscuda”. Una dada: Himmler va fer esterilitzar 400.000 persones. I la història ja sabem com acaba.

Una altra de les tècniques eugenesistes tradicionals passa pel control de la immigració.  Consisteix en una tàctica més per separar de manera efectiva els bons dels dolents; els blancs escollits, dels pobres negres desgraciats; els caucàsics perfectes, dels moros que només fan que prendre’ns la feina i abusar del poc que queda de l’Estat del Benestar.

El 2012 les tesis eugenesistes tornen a estar de moda per a alguns polítics apassionats per allò retro els quals, mancats d’un discurs sòlid per aixecar la moral a la tropa, es dediquen a predicar als quatre vents que millor que ens immigrants deixin de criar perquè, en certa manera, això emprobeix la nostra societat, perquè els negres i els moros no ens convenen. Glups. Que ningú no s’alarmi, però, perquè els nostres estadistes d’estar per casa no són ni la meitat de malparits que eren els nazis. En el fons, no pensen amb mala fe, ni de cap manera; perquè no en saben.

Diari de Girona

Foto: Socceraholic

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: