Skip to content

De bombolla en bombolla

No n’aprendrem mai. Incapaços de punxar la bombolla immobiliària, ja n’estem inventant de noves. Vegem un cas real que és la prova que els catalans (espanyols o no) massa sovint ens venem per un plat de llenties: Al nostre protagonista li fotrem H (d’hatxe). Doncs bé, l’H és un senyor que s’ha passat mitja vida fent ventiladors i que ara, amb la moda aquesta d’Internet, el 2.0 i la societat líquida, s’ha llançat en planxa al sector de la comunicació, perquè hi ha nínxol de mercat, llenties per arreplegar, vaja.

Sí, l’H, que en sap molt de ventiladors, ja és un més dels centenars de consultors en comunicació nouvinguts que corren pel LinkedIn, la xarxa social teòricament més professional de totes i on inventar-se càrrecs i habilitats és gratis. Comunicar, es veu, és molt fàcil; tant, que si has fet ventiladors tota la vida tens bagatge suficient com per escriure notes de premsa sense que et tremoli el pols i estàs preparat de sobres per al màrqueting digital, el community management dels nassos i la planificació d’estratègies de social media, el que es porta ara.

L’H és un cantamanyanes més que en una societat massa acostumada a aquesta mena d’individus té les seves opcions de triomf. Potser se’n sortirà. Enredarà els clients, farà notes de premsa de pena i campanyes de màrqueting lamentables. Amb afany de lucre i prou, la seva empreseta contribuirà a inflar la nova bombolla: la del 2.0, on una minoria treballa bé i amb professionalitat, això sí, envoltada d’una legió d’amateurs moguts per l’avarícia i l’ambició pura i dura que, com l’H, en saben molt de ventiladors i de guanyar diners. Si fan la feina ben feta o no, això ja són figues d’un altre paner. I així va el país, amb el punxó a la mà i ben esmolat, a punt per punxar tantes bombolles com faci falta.

Diari de Girona

Foto: Nathan Bittinger

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: