Skip to content

Balmón a Mandalay

Dimarts, 3 de juliol de 2012. Hispània es recupera de l’orgia vermella protagonitzada el dia abans per una vintena de futbolistes d’elit que van recórrer Madrid en calces curtes, mig beguts i fent el mico, damunt d’un bus turístic descapotat. El bàlsam col·lectiu de l’Eurocopa -tortura xinesa per als espanyols renegats, que a casa nostra no són pocs- deixa de fer efecte i tornem a parlar de retallades, mercats, Eurovegas i pactes fiscals intangibles pels segles dels segles que constitueixen l’excusa perfecta per organitzar cimeres de saló cada quinze dies a la plaça Sant Jaume, on els nostres no-líders la poden fer petar una estona a l’ombra.

Amb aquest panorama vénen ganes d’agafar la carretera de Mandalay i apretar a córrer amb l’elefanteta Nellie, tota rosa ella. Segur que allà s’hi està més tranquil; els paquiderms sempre han estat animals sensats, potser perquè tenen la pell molt gruixuda. Però Mandalay sembla inabastable, la nostra quimera rosada s’allunya minut a minut, sobretot quan escoltem declaracions més rocambolesques que els gelats del carrer Santa Clara made in Celler, com les del president del Banc de Sabadell, Josep Oliu, que va tenir el fetge de dir a l’Antoni Bassas, TV3, Nova York, que la banca és la gran sacrificada de la crisi, perquè sí.

I ningú no diu res, excepte l’acalde de la metropolitana Cornellà de Llobregat. Enmig de la magnitud de la tragèdia, el batlle Balmón gosa defensar que cal replantejar el sistema hipotecari, ajustant el deute de les famílies “que han fet els deures” i no han especulat amb un dels drets fonamentals de la Constitució: l’habitatge. Sosté Balmón que són de justícia quotes més baixes, tenint en compte que el valor del ciment ha caigut en picat per culpa dels voltors del sistema. Bé Balmón. Finalment escoltem una veu que ens retorna per uns instants a la senda de Mandalay. Però has de cridar més; que se’t senti millor.

Diari de Girona

Foto: Tim Simpson

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: