Skip to content

Spencer Tunick

Spencer Tunick, Middletown (NY), 1967. Fotògraf. Conegut planetàriament per retratar multituds de persones despullades que acaben formant part d’una instal·lació artística efímera que, amb la seva càmera, aquest novaiorquès de poble immortalitza.

Ha cobert de carn, per exemple, la Plaza del Zócalo de México DF; ha fet seure homes i dones nus a les butaques de la Sydney Opera House; ha inundat de culs a l’aire l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, aquella de les torres venecianes de plaça d’Espanya; també ha despullat i fotografiat persones a Amsterdam, Dublin, Moscou,  Miami Beach, Montréal i Nova York, entre altres capitals.

En Tunick és una mica com la San Miguel: allà on va triomfa, per bé o per mal, i acostuma a passar que la seva particular concepció de l’art representa una bona eina de promoció per a les ciutats que trepitja. Tenir fotos d’en Tunick equival a ser, d’alguna manera, cosmopolita, trendy, guai en definitiva.

I si un dia, l’Spencer, escollís venir a Girona a despullar-nos una mica? La imatge de les escales de la catedral plenes d’homes i dones ensenyant pits, culs i genitals amb tota la normalitat del món seria impagable. Sí, provocaria algun mal d’estómac en algun palau de la plaça del Vi i en alguna casa bona, però entre tots ho superaríem, segur. La Rambla en pilotes també faria el seu goig, o la muralla, o el pont de Pedra, o el Cul de la Lleona. S’imaginen tot de panderos blancs, morenos, grans, petits, peluts o mecs envoltant la fera de pedra? La Devesa seria una altra opció, més silvestre: un plàtan, una persona conilla, per exemple. S’ho imaginen? Sí?

Doncs parin perquè serà impossible: l’Ajuntament acaba d’aprovar l’ordenança de civilitat que prohibeix passejar-nos conills pel carrer. Tunick, Girona no t’estima, no et vol. T’hauràs de buscar la vida en ciutats més llibertines. Estúpides normes.

Diari de Girona

Foto: magro_kr

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: