Skip to content

Dret a la felicitat

Potser algun dia Catalunya serà independent (d’Espanya), però no pas lliure del tot (dels mercats, del gran capital). Potser algun dia disposarem de les mínimes estructures d’Estat (eufemisme nou de trinca que el nacionalisme dretà s’ha tret del barret per no haver de dir la paraula: independència). Potser algun dia el Barça només jugarà contra el Madrid a la Champions. Potser, en el futur, les seleccions catalanes faran estralls en les competicions internacionals. Pot ser.

El poble català té dret a la felicitat –ho diu l’Estatut del 2006– i si, per assolir-la, vol escindir-se d’Espanya, ha de fer-ho, sense perdre més temps, anant de cara a barraca, agafant el toro (ibèric) per les banyes, perquè amb manifestacions milionàries i prou no anirem enlloc.

Ara bé, en un moment en què l’autoestima independentista assoleix nivells estratosfèrics –i sembla que un suport social més majoritari–, convindria que algú mantingués el cap fred, el puny ferm i els peus a terra; que parlés clar i català, sempre, i fos capaç de posar pros i contres de la secessió en una balança. Que expliqui les virtuts i les misèries de la independència. Que convenci La Caixa, Abertis, Gas Natural i companyia. Que es faci escoltar pels Hollandes, Merkels, Camerons i Obamas, presents i futurs. Que es faci sentir a la Moncloa, on hi viu un president que és un mestre en xiular i mirar cap a una altra banda sempre que se li planteja un problema.

La nació catalana, país en potència, necessita ara més que mai un lideratge honest; que no jugui amb els anhels de centenars de milers de persones; que no s’oblidi, tampoc, dels no indenpendentistes, que hi són però callen perquè tanta estelada atabala. I que vagi amb compte amb els coitus interruptus; diuen els metges que no van bé per l’autoestima.

Diari de Girona

Foto: kenjonbro

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: