Skip to content

PSC

És el burro dels cops. Perd suport electoral a diari i, per la cara que hi posen les patums, fa la sensació que no entenen massa què coi passa. El sarau independentista-secessionista-sobiranista els ha agafat amb els pixats al ventre. Per no poder decidir, el PSC no ha pogut ni triar el candidat tal com volia, amb primàries obertes. Obligat per la (predictible) convocatòria d’eleccions de l’Artur Mas, el Consell Nacional va votar per àmplia majoria, a correcuita, que en Pere Navarro anés de número u a unes eleccions maleïdes d’antuvi per a l’esquerra catalana d’ordre. CiU té l’escombra a punt per deixar els país net com una patena de sociates. I els altaveus de dretes, que tenen molts decibels de potència, celebren la prematura mort d’un polític que pot ser moltes coses però que de peix bullit en deu tenir menys del què ens vol vendre el Polònia. Batre’s en duel amb el president més èpic de la democràcia? És en Navarro un temerari? Un inconscient? Un visionari? Temps al temps.

El socialisme català té un problema de credibilitat prou profund; l’herència de Maragall (germanet inclòs) i Montilla és el particular impost de succesions que li toca liquidar a la nova cúpula. És el preu del poder. L’Estatut ha pesat com una llosa i ha provocat que el muscle progressista acabés flaquejant, de manera que el socialisme arriba a l’aquelarre de la independència amb la llengua a fora, completament fos. I de la justícia social, qui se’n recorda?

En temps en què l’estelada oneja amb vehemència, l’Espanya plural-federal –el llegat de Zapatero, que també han de costejar els soferts hereus de Nicaragua–, ja no és creïble ni guai; no ‘cola’, és una altra quimera. Al PSC se li ha escolat l’empatia per l’aigüera: els secessionistes-sobiranistes sobrevinguts en reneguen; els federalistes decebuts, ns/nc. Però hi ha una escletxa per a l’optimisme: és difícil, no impossible, que les coses vagin pitjor.

Diari de Girona

Foto: magro_kr

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: