Skip to content

Jair ‘the Kid’

“Este vídeo contiene contenido de CCMA, que lo ha bloqueado por motivos de derechos de copyright”. Impossible veure al Youtube, a partir de certa hora del matí de dijous, el vídeo de l’entrevista que li van fer al programa Bestiari il·lustrat del 33 al periodista i escriptor Jair Domínguez. Amb eufemismes, el canal d’Internet de Google anunciava que la CCMA –Corpo per als amics– havia censurat les imatges; així, tal com raja, com en temps passats.

Al vídeo, en Domínguez, camisa de quadres negres i vermells per sobre dels pantalons, ulleres de pasta i auriculars XL penjats al coll, carrega l’arma amb decisió i dispara amb pols ferm, esperonat per l’entrevistadora, Bibiana Ballbè –Silenci!–, boles de líquid vermell viscós contra quatre caricatures en blanc i negre encerclades per sengles dianes: la primera, del patèticament mediàtic individu –que no periodista ni escriptor– Salvador Sostres; la segona, del príncep Carles de Gal·les; la tercera, de l’honorable saquejador de palaus Fèlix Millet, i la quarta, tothom de genolls, del rei Joan Carles I, el caçador d’elefants.

Per una vegada que el Bestiari surt de l’anonimat més absolut, la directora, Mai Balaguer, acaba dimitida i la Corpo, amb la supervisió del Govern dels millors que ens vol independents, acota el cap, demana disculpes urbi et orbe com un nen petit penedit d’haver trencat el vidre del veí d’un cop de pilota i apel·la al respecte i a d’altres contes xinesos de mal explicar.

Fa feredat pensar que tenim uns mitjans públics dirigits per professionals que tremolen de cames amb la facilitat amb què els burros són capaços de dibuixar os amb un cilindre. Disparar simbòlicament contra quatre personatges més aviat grotescos i contra tot allò que representen –menyspreu cap als ciutadans, irreverència pels valors més elementals, arrogància sense límits– no és una acció mereixedora de censura, no: mereix un aplaudiment, una barretada aprovatòria. Aquí, al País de Gal·les i a Botswana.

Diari de Girona

Foto: Nacho Creus

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: