Skip to content

Campanya

9:00 del matí d’un dia de cada dia. Desenes de pares i mares s’apleguen a l’entrada de l’escola. Esperen que soni el timbre que avisa que els nens i nenes ja poden entrar. Un cop la mainada és dins, els grans van desfilant; alguns, cada vegada més pocs, van a treballar; altres, cada vegada més, han d’anar cap a casa, o al mercat, o al bar, o a la cua de l’atur, que s’allarga i s’allarga.

9:15 del matí del mateix dia de cada dia. Alguna veïna escombra la vorera del davant de casa; els botiguers comencen a aixecar persianes i a posar el negoci a punt; els bars serveixen els primers cafès i tallats; hi ha un carrer en obres, sembla l’obra de la Seu: mai no s’acaba; un grup de gent heterogeni espera l’autobús, que baixa força ple, en una marquesina transparent.

10:00 del matí d’un dia laborable (per a uns quants) qualsevol. Avui, diuen, els bancs no fotran ningú fora de casa perquè es veu que els que manen els han demanat que parin de desnonar i desnonar; el pobre desgraciat que de tant en tant demana alguna cosa per menjar continua deambulant pels carrers, brut i mort de gana.

10.10 del matí d’un dia més. Es veu que hi ha campanya electoral, que aviat s’ha d’anar a votar. En un cartell, un senyor amb els braços oberts flanquejat per banderes amb barres grogues i vermelles s’arroga la voluntat d’un poble. Diu que si som un estat serem feliços. Un altre, amb nas prominent i posat seriós, clama federalisme (què deu voler dir?). Reproduïda en una banderola, la cara d’una senyora riu per dir que junts sumem, i, uns metres més avall, un home gros i amb barba vol un nou país per a tothom. I tant si podem!, proclama des d’un fanal estant un noi amb ulleres de pasta.

10.30 d’un matí com un altre. La vida continua, per bé i per mal.

Diari de Girona

Foto: al7aYÈr

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: