Skip to content

Un dia històric

El Parlament ja ens ha declarat a tots els catalaaans i catalaaanes –uopa Gangnam style!– subjecte polític i jurídic sobirà. Uau! 85 vots a favor (CiU, ERC i ICV, un tripartit prou singular, més un de la CUP); 41 en contra (PSC, PP i Cs, un altre tripartit prou singular); 2 abstencions (de la CUP, quina esquizofrènia!) i 5 no vots dels cinc magnífics del nou socialisme de Pere Navarro que cavalquen en solitari (Ros, Elena, Geli, Ventura i Martínez-Sampere) i, pam, ja tenim un dia històric més (s’imposa modificar la dita, que quedaria, més o menys, així: hi ha més dies històrics que llonganisses).

Ser subjectes polítics i jurídics sobirans, mola, què coi. No tothom pot ser-ho, elis, elis. Els francesos, com a molt, són una tropa de gavatxos; els alemanys, cap quadrats, a tot estirar; els suecs, alts i rossos; els italians uns casanova de pa sucat amb oli; els danesos, els reis de les galetes de mantega i els portuguesos, portuguesos. Subjectes polítics jurídics i sobirans ho som nosaltres, elis, elis; ningú més, elis, elis. Ep, i subjectes polítics i jurídics amb hipoteques, sense feina, pelats com rates i alimentats a base de farro.

I tot els ho devem als visionaris dels nostres representants electes, que saben què ens convé i què no ens convé. Ara ens han donat el carnet de subjecte –quina paraula més lletja!– polític –quina altra paraula més lletja!– i jurídic –glups–, amb el compromís que faran mans i mànigues per aconseguir-nos el certificat d’independents cent per cent, previ referèndum que potser serà consulta i que tindrà ves a saber quantes preguntes i que podran respondre, potser sí o potser no, els joves de 16 anys. Efectivament, al pas que anem ens queden més dies històrics que llonganisses. I qui dies històrics passa…

Diari de Girona

Foto: derya_t

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: