Skip to content

Donaire

José Antonio Donaire és un geògraf que dirigeix un institut de recerca en Turisme, INSETUR, amb seu a la UdG; és ex regidor a Sant Feliu de Guíxols, ex diputat al Parlament de Catalunya i, des de fa pocs dies, ex militant del PSC. Que aquest home orquestra –en el bon sentit de la paraula– trenqui files socialistes no és una bona notícia, sobretot per al partit; una mala peça més al teler, vaja.

Diu anar-se’n en silenci i capcot després de constatar que la seva visió del país i la del PSC estan separades per una fossa insalvable. Parla de “pèrdua de brúixola” alhora que entona un mea culpa prou sincer: “he estat protagonista d’alguns errors del partit, partícep directe. La pèrdua de rumb és també un fracàs personal”.

En l’adéu 2.0 anunciat al bloc personal no especifica els “errors”, però recorda les vivències de la presidència Maragall, l’Estatut, el 3% i el Dragon Khan, el principi del principi del descens. I rememora que va dir adéu als Passos Perduts en el frenesí de la baixada, “quan la legislatura del president Montilla s’orientava al seu destí”. Ara detecta massa desorientació en el projecte nacional i en la definició del què ha de ser la nova socialdemocràcia catalana. En Donaire marxa sense fer sang –a diferència d’altres ex socialistes que duien la llufa d’històrics penjada a l’esquena– i s’encomana al carrer, “el darrer baluard de la política de veres”.

Quan se’ns nega l’entrada als sanedrins del segle XXI, sempre ens queda l’escalf del carrer, l’àgora dels que suen cada dia per tirar endavant un país sense nord amb l’objectiu molt primari de la mera supervivència en un ecosistema hostil. Sí, en un moment que sembla que la política ens abandona al nostre destí, podem trobar consol aquí fora, on la vida de veritat continua. Les societats milloren a peu de terra; contràriament a les lleis naturals, les alçades, en política, acaben provocant pèrdua de perspectiva. I sense perspectiva no es va enlloc, oi, Donaire?

Diari de Girona

Foto:

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: