Skip to content

Waterloo: capítol XVII

EL PACTE DE GOVERN

Un mes després de perdre les eleccions, és a dir, tres setmanes després del segrest fictici, l’Ignasi Prieto es convertia en president del Parlament de Catalunya, una situació inèdita provocada per un pacte de Govern que uns dies abans havien tancat el Partit Conservador i el Partit Progressista. Segons aquest acord, els perdedors, els progressistes, es quedaven, a banda de la presidència de la cambra, les conselleries de Cultura, Interior i Salut. També els concediren diverses direccions generals repartides per la resta de departaments del Govern. La d’Interior, la que controlova directament la policia, seria per al sempre fidel i perfecte mosso Pere Llamas. I la de Relacions Institucionals, una direcció general sobrera, per a en Pepe Ramos, ex membre del gabinet del president Prieto.

L’Antoni Mir, un polític llest i bon estrateg a priori, va tenir clar des del minut u que no permetria sota cap concepte deixar escapar la possibilitat de tenir un màrtir del poble al seu costat. Mai no havia tingut una bona relació amb l’Ignasi Prieto: al llarg del mandat d’en Kennedy van viure en tensió política i personal constant. En Mir, el nou cap del Govern a tots els efectes, recordava amb detall les agres sessions de control al Parlament, tots els dimecres a la tarda del curs parlamentari. S’havien arribat a dir coses molt grosses en públic; s’havien acusat de tot i més: en Mir amb el seu llenguatge més elaborat; en Prieto amb arguments de caire més directe i entenedor, alhora que demagogs.  

En Gerard i la Figueras vivien el xou del Parlament des dels despatxos que hi té reservats el president. Observaven el cap en acció pel canal intern. En Prieto acostumava a preparar la sessió de control en un dinar al qual hi assistien la Figueras, en Ramos, en Terradas i, de tant en tant, en Paco Sòria, l’home fort del Partit Progressita. Quan necessitaven idees brillants, convidaven a en Geroni Fernández-Riu.

El dia que el president donava una bona resposta a les invectives de l’Antoni Mir, la Figueras, en Gerard i en Ramos es posaven a cridar i a aplaudir-lo davant del televisor. Això provocava que el secretari de l’Ignasi Prieto, l’Hèctor, que tenia la taula al passadís que donava accés als despatxos, els toqués el crostó per escandalosos. Quan les coses anaven maldades, esbufegaven i, per distreure’s, es posaven a mastegar xiclet. 

Uns dies abans que es firmés el Pacte Nacional de Govern entre el Partit Progressista i el Partit Consevador, l’Isaac Terradas va rebre una trucada al mòbil quan es trobava assegut a la cadira de la seva perruqueria de confiança, el Corte de Inés, al Born. Provenia d’un número ocult però, en contra del que feia habitualment en aquests casos, el secretari generalíssim va despenjar el telèfon. Era el president electe en persona, que li volia fer una proposta. 

– Quina? –va preguntar, nerviós, en Terradas. 

– Un pacte de Govern estable –va respondre en Mir.

En finalitzar la connexió telefònica, la mà dreta de l’ex president Prieto, amb el cabell a mig tallar, es va posar a saltar i cridar: “Un pacte de Govern! Ieah!”. La perruquera va fer un bot. Deu minuts més tard, amb el pentinat arreglat del tot, l’Isaac Terradas, eufòric, se’n va anar tot sol a la cocteleria Mínalo de Ronda Universitat, escenari privilegiat de borratxeres de polítics i periodistes, per beure’s un gintonic de Seagrams i Schweppes, poc carregat de ginebra. Mentre l’assaboria, feia una llista dels departaments que demanaria als conservadors. Va ser aleshores quan va pensar en situar l’expresident al capdavant del Parlament. Seria perfecte. La conspiració mai no sortiria a la llum.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: